Eneco lanceert interactieve multi-user augmented reality applicatie

Eneco lanceert interactieve multi-user augmented reality applicatie

Eneco interactieve multi-user augmented reality applicatie - Stephan Poelsma

Tijdens de Wereldhavendagen heeft Eneco een interactieve multi-user applicatie in gebruik genomen met augmented reality technologie. Voor zover bekend (na een korte speurtocht online) zou dit de eerste multi-user interactieve AR-applicatie moeten zijn. Ik kwam alleen wat wetenschappelijke publicaties tegen. Ik sprak met de mensen achter deze applicatie, Lex van der Sluijs en Stephan Poelsma van DPI.

Eneco wil vooruitstrevend zijn op het gebied van energie en deze applicatie maakt gebruik van innovatieve technologie waarbij het concept goed aansluit bij de core business van Eneco. Men bedient een stadje van nieuwe energiebronnen die uiteraard ook milieuvriendelijker zijn dan de traditionele bronnen. Door samen te werken ontstaat er interactie op het scherm maar ik zou zeggen, de video en de demo hierin (vanaf 6.18min) spreekt voor zich.
Voor mensen die graag zelf een keer willen spelen, tijdens het 10e Nationaal Sustainability Congres zal Eneco deze applicatie ook demonstreren.

Dit artikel is tevens gepubliceerd op Marketingfacts.

Eneco’s multi-user interactieve augmented reality applicatie from Ayman van Bregt on Vimeo.

Leave a Reply